Най-добрият хлебар в света

Най-добрият хлебар в света - Богдан Богданов
Най-добрият хлебар на планетата е българин. Казва се Богдан Богданов и е от Стара Загора. По образование е икономист, но напуска попрището, за да си направи своя малка пекарна.
ЮНЕСКО го обяви за „живо човешко съкровище“.
Заслуженото признание той получава след проучване на организацията, при което тя установява, че Богдан пече и произвежда най-чистия хляб на планетата.
Уникалният хляб, впечатлил хората от ЮНЕСКО, се произвежда по автентична древна рецепта. При приготвянето му Богданов използва жива мая, която прави сам – налива изворна вода в ръжено брашно, оставя сместа на топло, при което се получава квас в резултат на млечно-кисела ферментация, без добавка на изкуствени примеси и консерванти.
Изпеченият по тази технология хляб има висока трайност – може да стои цял месец без да промени своя вкус и качества. Вероятно някога нашите баби са месили хляб веднъж седмично именно поради тези свойства на домашния хляб. В днешно време това се постига единствено с консерванти.